Geurige , kruidige specerijen drank. Ook geschikt voor het zelf maken van Gluhwein of Gluhsap met o.a. gember, kaneel en steranijs. Een heerlijke winterthee.
Glühwein Spices een heerlijke kruidige drank met de specerijen steranijs, gember, kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil, kardemom en jeneverbes.
Glühwein maken: 500 ml rode zoete wijn (bijvoorbeeld van de druivenrassen Aleatico, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grenache of Moscato Nero) of rode kookwijn samen met 10 gram Glühwein Spices tot net onder de kook brengen, 10 minuten zachtjes net onder de kook houden, voeg 40-60 g suiker toe, goed roeren en dan inschenken en genieten.
Glühsap maken: 500 ml druivensap of een mixje van 250 ml druiven- en 250 ml appelsap samen met 10-15 g Glühwein Spices aan de kook brengen, 10 minuten zachtjes laten doorpruttelen en dan inschenken. Wanneer men alleen druivensap gebruikt (500ml) is deze variant zoeter.